Έξυπνο σπίτι – Smart Home

Έξυπνο σπίτι- Smart home

Πολλά ακούμε στις μέρες μας για Smart Home, eHome ή Smart Living και γενικά για αυτό που αποκαλούμε Έξυπνο Σπίτι. Πρόκειται για ένα trend που διαθέτει μεγάλη δυναμική και βασίζεται στο διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of things). Εταιρείες-κολοσσοί (Google, Samsung, Amazon, Bosch ανάμεσα σε άλλους) επενδύουν σημαντικά ποσά, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που υπόσχονται απρόσκοπτη διασύνδεση και ενσωμάτωση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο στα σπίτια μας (αλλά και στα αυτοκίνητά μας). Το Έξυπνο σπίτι είναι σίγουρα… έξυπνο. Πώς θα μπορούσε εξάλλου να μην είναι, όταν διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό που ελέγχεται και προγραμματίζεται για να επιτελεί συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να βοηθήσει τους διαβιούντες σε αυτό να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό.

Έξυπνο σπίτι και διαδίκτυο των αντικειμένων

Το διαδίκτυο των αντικειμένων (IoT) είναι μία από τις κορυφαίες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στον χώρο της τεχνολογίας. Ο όρος Internet of Things επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τον επιχειρηματία Kevin Ashton, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές του MIT Auto-ID Center, μιας ομάδας που ανακάλυψε τον τρόπο που θα συνδέονται τα αντικείμενα με το διαδίκτυο μέσω ταυτοποίησης ραδιοσυχνοτήτων RFID (Radio Frequency Identification).

Κάθε φορά που ακούμε για συστήματα IoT, η πρώτη εφαρμογή που έρχεται στο μυαλό μας είναι το Smart Home. Στο εξωτερικό, ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν έξυπνα σπίτια αυξάνεται προοδευτικά κάθε μήνα. Τα άτομα αυτά επιθυμούν να μπορούν εύκολα και οικονομικά μέσα από το smartphone ή το tablet, να ελέγχουν το φωτισμό, τον κλιματισμό, το πότισμα και άλλες ακόμα λειτουργίες του σπιτιού, χωρίς την ανάγκη να εγκαταστήσουν πρόσθετα καλώδια.

Smart home

Πλεονεκτήματα έξυπνων εφαρμογών

  • Εξοικονόμηση ενέργειας: Τα έξυπνα σπίτια προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα έχετε τον πλήρη έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών σας.
  • Ασφάλεια: Τα έξυπνα σπίτια διαθέτουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνουν κάμερες, αισθητήρες κίνησης και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά για να μπορούν να παρακολουθούνται από απόσταση
  • Προσβασιμότητα: Τα έξυπνα σπίτια αποτελούν μια εξαιρετική λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους, καθώς μπορούν να ενσωματώνουν δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως συστήματα φωνητικής εντολής.
Πως μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας;
  1. Έλατε σε επικοινωνία μας και περιγράψτε μας την ιδέα σας.
  2. Θα σχεδιάσουμε μαζί το σύστημα σας, προσφεροντάς σας λύσεις όπως Smartphone app ή ιστοσελίδα.
  3. Θα σας προτείνουμε τον καλύτερο εξοπλισμό και θα αναλάβουμε πλήρως την εγκατάσταση του.
  4. Θα σας παραδώσουμε έτοιμο το σύστημα και θα είμαστε διαθέσιμοι σε ότι χρειαστείτε.

Θα σας ενδιέφερε επίσης…

Δουλέψτε μαζί μας!

Μπορείτε να μας μιλήσετε για το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο σχεδιασμό και την κατασκευή της νέας σας ιστοσελίδας ή e-shop.

15 + 6 =